Trading – pamiętnik inwestora cz.1

Wstęp Wraz z upływem czasu, na fali zmian, jakie zaszły w moim życiu, w kręgu mych zainteresowań znalazła się szeroko pojęta wolność finansowa. Postanowiłem zgłębić temat i poznać,

Read More »

Gastro a Futbol

Na przestrzeni lat swojej gastronomicznej kariery miałem przyjemność zarządzać kilkoma kuchniami oraz rotacyjnie dość dużą ilością personelu. Piłkarska przeszłość, choć tylko amatorska w wielu sytuacjach

Read More »

Opowieść o pewnym chłopaku

Lata 90Wychował się w małej wiosce gdzieś na końcu Polski. Od małego brał przykład ze starszych i mądrzejszych kolegów, starał się im dorównać, zyskać ich

Read More »

O pracy szefa kuchni słów parę

Jak wygląda restauracja z pozycji gościa wiedy niemalże wszyscy.  Każdy gdzieś był, coś widział, czegoś spróbował. Jak wygląda restauracja „od kuchni” wie już nieco mniej

Read More »

Ponadprzeciętność

Ostatnio podczas rozmowy w gronie rodzinnym poruszony został temat zaangażowania w pracy oraz podejścia do niej. Każdy aktywny zawodowo spotkał się z pewnością niejednokrotnie z

Read More »

Omlet z serkiem "Low Carb"

No to jazda. Wieczór, w lodówce raczej niewiele. Najłatwiej byłoby pewnie jakieś nudle ugotować, do tego jakiś sos „All In” i było by po głodzie.

Read More »
Close Menu